TENUTE UGOLINI Valpolicella Superiore D.O.C.
OBSAH ALKOHOLU: 14,50 %
SLOŽENÍ: CORVINA GENTILE, CORVINA GROSSA, RONDINELLA a OSELETA
OBLAST a POLOHA VINIC: vinice mezi kopci San Michele a Bure Alto v nadmořské výšce 200 m, orientovaná na jihovýchod. Půda vápencová, bohatá na kosterní ostatky mořských živočichů. Výnosnost 70 q z hektaru.
SKLIZEŇ a VINIFIKACE: ruční sběr na konci září a začátkem října. Část hroznů je lisována ještě ten samý den a zbývající část je ponechána 30 - 40 dní ve větraném prostoru, kde hrozny ztrácí obsah vody a získávají aroma. Následně je použita tradiční metoda "pouštění žilou", spočívající v odebrání části tekutého moštu před fermentací, které zvyšuje podíl aromatických struktur a fenolických prvků. Fermentace v nerezových tancích na vybraných kvasinkách. Dozrávání 20 měsíců v malých dubových sudech a dalších 8 měsíců v lahvi před uvedením na trh.
CHARAKTERISTIKA A DOPORUČENÉ POKRMY: jasně rubínová barva, ve vůni připomínající malé červené ovoce, např. třešně. Náznaky vanilky a pepře. Víno jemné a měkké, elegantní. Výborné k těstovinám, k receptům z bílých mas a sýrům. Doporučujeme odkorkovat min. 1 hodinu před podáváním. Vhodné k archivaci 15 až 20 let.
TEPLOTA K PODÁVANÍ: 15 - 18°C
Obsah: 0,75 l
Obsahuje siřičítany v zodpovědném množství.
|