TENUTE UGOLINI MONTE SOLANE
Valpolicella Ripasso D.O.C.
OBSAH ALKOHOLU: 15,00 %
SLOŽENÍ: CORVINA GENTILE 100 %
OBLAST a POLOHA VINIC: vinice na úpatí Monte Solane v lokalitě San Giorgio di Valpolicella v nadmořské výšce 650 m, orientovaná na jih. Vápencovitá půda, bohatá na kosterní ostatky mořských živočichů. Výnosnost 60 q z hektaru.
SKLIZEŇ a VINIFIKACE: ruční sběr v prvním listopadovém týdnu v době plné zralosti. Lisování ještě ten samý den. Následně použita tradiční metoda "pouštění žilou", spočívající v odebrání části tekutého moštu před fermentací, která zvyšuje podíl aromatických struktur a fenolických prvků. Fermentace v nerezových tancích na vybraných kvasinkách. V březnu následujícího roku je pak víno smícháno s matolinami, které zbyly po lisování Amarone, z nichž přebírá ještě výraznější aroma a získává na struktuře. Dozrávání 20 měsíců v malých dubových sudech a dalších 8 měsíců v lahvi před uvedením na trh.
CHARAKTERISTIKA A DOPORUČENÉ POKRMY: temně rubínová barva, ve vůni výrazné, připomínající zralé červené ovoce, s náznaky vanilky, černého pepře a hřebíčku. Na patře se presentuje jako víno vyvážené, s dobrou strukturou. Vynikne s kořeněnými a výraznými pokrmy, grilovanými, dušenými i pečenými masy. Doporučujeme odkorkovat min. 1 hodinu před podáváním. Vhodné k archivaci 15 až 20 let.
TEPLOTA K PODÁVANÍ: 15 - 18°C
Obsah: 0,75 l
Obsahuje siřičítany v zodpovědném množství.
|